VOCSănătate – Voluntari Pentru Sănătate în Suceava

Începând din anul 2011, organizăm stagii de voluntariat pentru tinerii care sunt la început de carieră în domeniul serviciilor de îngrijire medicală, cât și în sprijinul unităților medicale din comunitate care duc o lipsă acută de personal. Stagiile de voluntariat se desfășoară în baza unui acord de parteneriat de lungă durată cu Spitalul Județean ,,Sfantul Ioan cel Nou din Suceava”.
Despre cum vă puteți implica în aceste stagii, găsiți mai multe informații aici:
https://www.facebook.com/BucovinaInstitute


Grădinița pentru TOȚI Copiii

Din anul 2016 împreună cu Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară – ACDC organizăm o campanie de recrutare voluntari care să sprijine accesul la educație al copiilor preșcolari din județul Suceava, acțiuni de colectare de rechizite pentru copiii aflați în situații de risc și acțiuni de conștientizare și motivare a părinților în ceea ce privește importanța educației.
Centrul de colectare a rechizitelor este Centrul de Incluziune Socială ACCES PLUS Suceava, strada Oituz, nr.30 (fosta clădire a evidenței populației).
https://www.facebook.com/Gradinita-Pentru-TOTI-Copiii


„Hai cu noi la școală!”

În perioada de vară organizăm stagii de voluntariat ”Hai cu noi la școală!”, având drept scop organizarea unor acțiuni care să faciliteze accesul în clasa pregatitoare a 20 de copii de etnie romă din comunitatea marginalizată Gulia-Dolhasca prin colectarea de rechizite necesare procesului educațional şi strângerea de fonduri pentru uniforme școlare.
Daca doriți să vă implicați contactați-ne prin email: bucovina.institute@gmail.com și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/HaiCuNoiLaScoala2017/


Shoebox – INSTITUTUL BUCOVINA este partener local “ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi”

Proiectul a fost inițiat în 2007 la Cluj-Napoca de un grup de voluntari ca idee preluată după cutiile pe care le primeam când eram copii, după revoluție, din străinătate. Din acest motiv, ne-am alăturat campaniei ShoeBox , prin care toți doritorii vor putea oferi un mic cadou împachetat într-o cutie de pantofi.
Perioada de colectare: 04 Decembrie – 15 Decembrie 2019.
Punct de colectare: Centrul de Incluziune Socială ACCES PLUS Suceava, strada Oituz, nr.30 (fosta clădire a evidenței populației).
Detalii campanie: http://www.shoebox.ro


Let’s Do It România 2019 – Judeţul Suceava

INSTITUTUL BUCOVINA se numără printre organizatorii campaniei Let’s Do It Suceava 2019, coordonată de către Asociaţiei Biosilva. Campania de ecologizare a mobilizat peste 23.000 de voluntari la nivelul judeţului Suceava din peste 79 de localităţi. Locurile în care s-a desfăşurat campania au fost parcuri, trasee turistice, pe malul apelor, în apropierea pădurilor şi în alte locaţii unde a fost necesară strângerea deşeurilor.

Voluntarii INSTITUTULUI BUCOVINA şi organizatorii de la Asociaţia Biosilva alături de participanţii la campanie au dat dovadă şi anul acesta de susţinere a ecologizării naturii în judeţul Suceava.
http://letsdoitromania.ro/


Bucovina ICT Academy

Ediţiile proiectului ”Bucovina ICT Academy” sunt organizate de către INSTITUTUL BUCOVINA în parteneriat cu D.G.A.S.P.C. Suceava, Asociaţia Blijdorp România, USV Suceava şi General Dynamics.
Obiectivul principal urmăreşte dezvoltarea cunostinţelor de bază în utilizarea PC, a internetului şi a unor reţele de socializare pentru persoane cu dizabilităţi socio-psihiatrice. Activităţile de instruire sunt desfăşurate de către voluntari, studenţi la Facultatea de Asistenţă Socială din cadrul Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava.
https://www.facebook.com/Bucovina-ICT-Academy


Fundaţia Comunitară Bucovina – FCB

INSTITUTUL BUCOVINA sprijină dezvoltarea Fundaţiei Comunitare Bucovina ce are ca scop identificarea resurselor din comunitate şi reinvestirea lor în proiecte de inovare socială pentru valorificarea potenţialului tinerilor, dezvoltarea antreprenoriatului şi promovarea incluziunii sociale a persoanelor aflate în risc de marginalizare.
https://www.facebook.com/pg/fcbucovina/