Creative Digital Transformation

Newsletters

2020-1-DE02-KA227-ADU-008153

Creative Digital Transformation - Rezultatele proiectului

După doi ani, proiectul Erasmus+ KA2 "Transformarea digitală creativă" se încheie. La finalul acestei călătorii, să rezumăm ceea ce am realizat până acum Contextul proiectului Creative Digital Transformation s-a născut pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă industriile turistice, culturale și creative în urma pandemiei Covid-19. Pandemia a avut un impact puternic asupra industriilor din acest sector, care au fost nevoite să își întrerupă activitățile din cauza restricțiilor și și-au văzut cifra de afaceri în scădere. În acest context, s-a evidențiat importanța tehnologiilor digitale și a formatelor virtuale și hibride, permițând companiilor care le adoptă să continue să ofere servicii publicului lor.

Buletin informativ 2 – Înregistrările sunt deschise pentru modulele noastre de formare „Digitalizarea materialelor și a evenimentelor”.

Lucrezi în sectorul turismului, cultural și creativ și simți că trebuie să-ți perfecționezi abilitățile digitale? Înscrierile la cursul online de Transformare Digitală Creativă „Digitalizarea materialelor și evenimentelor” sunt deschise! Acest curs este exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă îmbunătăți cunoștințele digitale și pentru a adăuga o întorsătură ofertei dvs.!

Newsletter 3 - Tic-tac, webinarii de training vin în orașul tău!

Indiferent dacă sunteți noi sau nu aici, bine ați venit și bine ați revenit cu toții! În prima etapă, v-am pus la dispoziție Harta virtuală care include peste 100 de exemple de evenimente, activități, tendințe, platforme și instrumente care vă vor ajuta să vă inspirați în propria călătorie digitală. Trecând la cea de-a doua etapă, am lansat Cursurile online care vă ajută să fiți echipați cu cunoștințe, abilități și competențe pentru întregul proces de promovare a inițiativelor dumneavoastră digitale creative. Dacă le-ați ratat, nu vă faceți griji, încă mai avem locuri disponibile pentru dvs. Intră pe site-ul nostru la Transformare digitală creativă și verifică-le! Și cu asta, suntem bucuroși să vă anunțăm că proiectul nostru se încheie cu etapa finală a "Training Webinarilor" care vor fi disponibile în următoarele săptămâni - ianuarie 2023.

Cultura conectează oamenii, iar era digitală face totul mai ușor

Pentru că din ce în ce mai mult din viața noastră depinde de tehnologie și soluții digitale, de ce să nu folosim această soluție pentru a crește accesul la patrimoniul cultural al unora dintre cele mai mari muzee sau situri istorice din întreaga lume. Digitalizarea a devenit un instrument eficient care poate ajuta sectorul cultural în situații de criză. Sectorul cultural și activitățile sale muzeale și de conservare au fost afectate în timpul crizei economice din 2008. Acum criza coronavirusului lovește din nou acest sector profesional.

Cum să găsești idei pentru digitalizarea culturii

Estonia este renumită pentru societatea sa digitală și include toți oamenii care dezvoltă servicii digitale. La începutul lunii iunie, 65 de persoane s-au reunit pentru a digitiza moștenirea culturală a minorităților la Kultuuri Digihäkk (hackatonul cultural) din Narva, oraș de graniță cu preponderență limba rusă din Estonia. 18 persoane și-au prezentat ideile și s-au format 13 echipe.

Cum vă pot ajuta tehnologiile digitale să vă îmbunătățiți creativitatea

Cu câteva decenii în urmă, tehnologiile digitale au favorizat o abordare centralizată: puține companii dețineau tehnologia, puțini profesioniști au putut să o folosească. Tehnologiile au fost folosite pentru a menține ierarhiile existente și status quo-ul. Astăzi abordarea dominantă este mai degrabă una descentralizată: noile tehnologii sunt rapid disponibile pentru toată lumea, care le poate adopta și deseori le poate adapta (doar gândiți-vă la toate instrumentele open source).