Creative Digital Transformation

Newsletters

2020-1-DE02-KA227-ADU-008153

Buletin informativ 2 – Înregistrările sunt deschise pentru modulele noastre de formare „Digitalizarea materialelor și a evenimentelor”.

Lucrezi în sectorul turismului, cultural și creativ și simți că trebuie să-ți perfecționezi abilitățile digitale? Înscrierile la cursul online de Transformare Digitală Creativă „Digitalizarea materialelor și evenimentelor” sunt deschise! Acest curs este exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă îmbunătăți cunoștințele digitale și pentru a adăuga o întorsătură ofertei dvs.!

Cultura conectează oamenii, iar era digitală face totul mai ușor

Pentru că din ce în ce mai mult din viața noastră depinde de tehnologie și soluții digitale, de ce să nu folosim această soluție pentru a crește accesul la patrimoniul cultural al unora dintre cele mai mari muzee sau situri istorice din întreaga lume. Digitalizarea a devenit un instrument eficient care poate ajuta sectorul cultural în situații de criză. Sectorul cultural și activitățile sale muzeale și de conservare au fost afectate în timpul crizei economice din 2008. Acum criza coronavirusului lovește din nou acest sector profesional.

Cum să găsești idei pentru digitalizarea culturii

Estonia este renumită pentru societatea sa digitală și include toți oamenii care dezvoltă servicii digitale. La începutul lunii iunie, 65 de persoane s-au reunit pentru a digitiza moștenirea culturală a minorităților la Kultuuri Digihäkk (hackatonul cultural) din Narva, oraș de graniță cu preponderență limba rusă din Estonia. 18 persoane și-au prezentat ideile și s-au format 13 echipe.

Cum vă pot ajuta tehnologiile digitale să vă îmbunătățiți creativitatea

Cu câteva decenii în urmă, tehnologiile digitale au favorizat o abordare centralizată: puține companii dețineau tehnologia, puțini profesioniști au putut să o folosească. Tehnologiile au fost folosite pentru a menține ierarhiile existente și status quo-ul. Astăzi abordarea dominantă este mai degrabă una descentralizată: noile tehnologii sunt rapid disponibile pentru toată lumea, care le poate adopta și deseori le poate adapta (doar gândiți-vă la toate instrumentele open source).